Aktualno OG sada Ogulin

Učeničke i studentske stipendije – svi kandidati koji ostvare pravo na stipendiju, dobit će je sa svim zaostacima

Jučer je održana treća sjednica Povjerenstva za stipendiranje učenika i studenata na kojoj su se razmatrali i utvrđivali bodovi za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima u nastavnoj godini 2021./22. temeljem pristiglih prijava na Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Ogulina za školsku/akademsku godinu 2021./2022. u kategorijama: stipendije za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i za one slabijeg imovinskog stanja.

Dan prije održana je 2. sjednica Povjerenstva na kojoj su se razmatrali i utvrđivali bodovi za dodjelu stipendija za darovite učenike, stipendije za darovite studente I., II. I viših god. studija i studente koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.

Bodovanje i sačinjavanje rang lista za dodjelu stipendija još uvijek nije završeno, a razlog kašnjenja je, kažu u gradskoj upravi,  najvećim dijelom rezultat tehničkih poteškoća kod preuzimanja podataka o prihodima od Porezne uprave, za kandidate i članove kućanstava, nastale između javnog servisa koji izdaje certifikat za pristup bazi podataka i informatičke tvrtke koja pruža usluge održavanja poslovnog sustava Grada Ogulina. Dakle, problem je u FINA-i koja izdaje digitalne certifikate  i tvrtki LIBUSOFT koja održava gradski software, a koja ih ne može učitati.

“Svi kandidati koji ostvare pravo na stipendiju,  dobit će je sa svim zaostacima, od početka školske, odnosno akademske godine”- kaže nam predsjednica Povjerenstva Ljiljana Gračanin.