Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Nestvaran istup HDZ-ovog ministra. Ovako je napao medije: ‘Protuzakonito ste došli do informacija’

Ministar branitelja Tomo Medved napao je medije nakon Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a gdje je glavna tema bilo uhićenje bivšeg ministra Darka Horvata, i istragu protiv drugog ministra Josipa Aladrovića i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića. “Moramo izraziti sumnju da su pojedini mediji na neovlašteni protuzakoniti način u posjedu poluinformacija ili informacija”, rekao je Medved u izjavi za RTL Danas.

Komentirao je i može li Boris Milošević i dalje biti potpredsjednik Vlade. “Prije svega ovdje treba dati osvrt na ono što se događalo od subote ujutro pa na ovamo. I potpredsjednik Milošević i ministar Aladrović i druge osobe koje se spominju u javnom prostoru su tema za koje se provlači kroz medijski prostor, ne znamo za što ih se tereti”, kazao je Medved.

Miloševićev potez nazvao moralnim činom
Na pitanje sumnja li da su objavljene stvari istinite kazao je: “Želim pozvati DORH da u ovoj ali i u svim drugim situacijama nakon što provedu proces jasno komuniciraju za što se pojedine osobe terete jer na osnovu medijskih istupa moramo izraziti sumnju da su pojedini mediji na neovlašteni protuzakoniti način u posjedu poluinformacija ili informacija. Na osnovu tih iznesenih medijskih natpisa nećemo iznositi odluke”, kazao je.Komentirajući Miloševićevo davanje mandata na raspolaganje, Medved je kazao da je to moralni čin. “Ako ćemo konkretno u meritum stvari, ovdje se u medijima spominju predmeti iz 2018. godine, opravdano sumnjamo u razmjer djela koja se spominju i postupanje koje je primijenjeno u pogledu privođenja ministra Horvata, a i proširenje, odnosno sadržaj optužnice koji se odnosi na veći broj dužnosnika. Pričekajmo da se priopći Miloševiću, Aladroviću i drugim osobama kako bi se donosile relevantne odluke”, kazao je.

Tema je bila Horvatov nasljednik
Na pitanje hoće li Vlada ići u veću rekonstrukciju, Medved je kazao da su primarno razgovarali je imenovanje novog ministra graditeljstva kako bi se nastavio proces obnove.

“Jedna od postavki koja je bila preduvjet za to je produžetak roka povlačenja sredstava iz Europskog fonda solidarnosti. Očekuje se imenovanje novog ministra i obnova Banovine i Zagreba. Obzirom da su osigurana financijska sredstva, da je uspostavljen okvir glede obnove, intenzivirat ćemo je, a što se tiče Banovine, mogu iz prve ruke potvrditi da smo tamo učinili ogromne iskorake, da je tamo započela ozbiljno izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća, obnova kuća, a u narednih nekoliko dana započet će izgradnja višestambenih zgrada”, kazao je Medved.(Telegram.hr)