Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljen sustav SOM natječaji za poljoprivrednike s područja grada Ogulina

U velikoj dvorani ogulinske Gradske knjižnice i čitaonice, održano je predstavljanje sustava SOM natječaji za poljoprivrednike s područja grada Ogulina. Javni poziv za potpore u poljoprivredi Grada Ogulina bit će otvoren za prijave od 1. travnja do 15. svibnja. Ove godine poljoprivrednike je dočekala jedna novina. Naime, poput javnog poziva za prijavu za potpore u poduzetništvu, koji je u tijeku, tako se i ovaj poziv za prijavu za potpore u poljoprivredi ove godine isključivo provodi elektroničkim putem, kroz sustav SOM natječaji. Za prezentaciju SOM sustava i ovaj put su bili zaduženi službenici gradske uprave, a okupljene je uvodno pozdravio zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.

Prezentaciju sustava SOM natječaji vodio je Vladimir Kubelka, savjetnik za gospodarstvo i fondove Europske unije Grada Ogulina. Tijekom predstavljanja, Vladimir Kubelka je naglasio kako je prošlogodišnja praksa pokazala da su najveći interes ogulinski poljoprivrednici iskazali za Potpore za ulaganja u materijalnu ili nematerijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima koja je povezana s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Ove godine poljoprivrednicima s područja grada Ogulina na raspolaganju je ukupno 300.000,00 kuna. Ovogodišnji program potpora u poljoprivredi je razrađen kroz 7 različitih vrsta potpora. Neke od njih su: potpora za okrupnjavanje zemljišta, potpora za marketinške aktivnosti, početne potpore za mlade poljoprivrednike i razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava, itd..

Ovo predstavljanje bilo je ujedno i prilika poljoprivrednicima da iz prve ruke dobiju odgovore na sva eventualna pitanja vezana uz ovaj Javni poziv. Međutim, tu su priliku tek rijetki odlučili iskoristiti. Unatoč opetovanim javnim pozivima za predstavljanje ovog gradskog programa potpora, vrlo mali broj zainteresiranih je doista i došao.

Inače, Javni poziv za ovaj program potpora, koji sadrži sve detalje možete pronaći i pročitati na web stranici Grada Ogulina, u rubrici “Gospodarstvo”. Sve potrebne upute i informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Ogulina na tel: 047/659 035 ili 047/659 035, te putem e-maila: [email protected].