Aktualno Kolumne Kruloteka

Krule – Što sam otpad odvajao, odvajao sam

Jučer stanem pred kontejner za papir, lomim neku kartonsku kutiju pička joj materina, ka da je od armiranog betona a ne kartona. To neki tvrd karton, debel… skvičim ko Bruce Lee, nogama ga udaram, preklapam… a sve ne bi li ga gurno, u majke im ga metnem pametne, u onaj “poštanski otvor” što ga naprdiše na vrh kontejnera. Ajd… uspijem nekako, uguram ga… reko nek i ja budem taj koji je ekološki osviješten i čuvam planet Zemlju… jel ono, Europa, čuvanje prirode, mijenjanje navika, ekologija…
… samo što sam ubacio, sjednem u avto, da ću u rikverac, evo kamiona od komunalca. Skočiše momci sa onog postolja, uzeše kontejner za papir, istresoše ga u kamion… reko to je to, saće oni otić. Jes kurac. Uzeše kontejner sa staklom… ŽVAJ u kamion…. ŽVAJZ – ode u kamion i onaj s metalom i plastikom… i ko šećer na kraju, ŽVAJZ u kamion i onaj s miješanim otpadom. Normalno, da se razumijemo, nisu krivi ovi s kamiona, imaju oni svoje šefove koji su im tako rekli i amen.
Ovo isti kurac ka da vegetarijanac sadi salatu, mrkvu, blitvu… pa kad sve rodi da to prascima da pojedu… a sa strane kotao s vrelom vodom i 2 inoks kuke na drvenom nosaču… veze s vezom nema.
Ovi u Briselu nemaju pojma s kakvim oni lopovima od nas imaju posla.