Aktualno OG sada Ogulin

Francuske kolege ogulinskim vatrogascima donirale vrijednu opremu

U Ogulinu je danas boravilo izaslanstvo Veleposlanstva Republike Francuske, u sastavu: Justine Hamon, iz službe unutarnje sigurnosti veleposlanstva, te Emmanuel Dagron-Halimi, prvi tajnik i savjetnik za tisak Veleposlanstva, a u njihovoj pratnji stigli su i predstavnici francuskih vatrogasaca, Bodey/Alban Louis i Desbois/Remy.

Uvažene goste je najprije u svom uredu primio gradonačelnik Dalibor Domitrović, a prijamu su nazočili njegovi zamjenici, Daniel Vukelja i Siniša Ljubojević, predsjednik ogulinskog Gradskog vijeća Marinko Herman, te v.d. zapovjednik JVP Ogulin Mladen Žilić. Tijekom prijama gostima su uručeni prigodni pokloni s obilježjima grada Ogulina.

Nakon upoznavanja i uvodnog razgovora, uvaženi gosti su, u pratnji domaćina, obišli prostorije JVP Ogulin. Tom prigodom je upriličena primopredaja donacije vatrogasne opreme, čija ukupna vrijednost iznosi oko 20.000 eura.

Ova vrijedna donacija francuskih kolega bit će od velike pomoći ogulinskim vatrogascima, a više detalja doznali smo od Mladena Žilića, v.d. zapovjednika JVP Ogulin:

Zanimalo nas je i kako je uopće došlo do posjeta izaslanstva Veleposlanstva Republike Francuske našem gradu, ali i o čemu je bilo govora na prijamu održanom u uredu gradonačelnika. Odgovore smo zatražili i dobili upravo od gradonačelnika Dalibora Domitrovića:

Naš ogulinski kraj je, između ostalog, poznat i po gastro specijalitetima, a da bi ih upoznali i gosti iz Francuske pobrinule su se vrijedne članice ogulinske Udruge žena. Na stolovima postavljenim u dvorištu JVP Ogulin, goste je dočekala ogulinska masnica. Kako im se svidio ovaj ogulinski specijalitet, pitali smo članicu Udruge žena Irenu Vujasin:

U nastavku posjeta, za goste je upriličen i obilazak kulturnih te povijesnih znamenitosti našeg grada, a službeni dio protokola okončan je zajedničkim ručkom u Hotelu Frankopan.

Kako bi se tijekom posjeta savladale jezične prepreke, pomoć je pružio naš sugrađanin, prevoditelj Yves-Zdenko Brozović. On je ujedno bio zadužen i za turističko vođenje našim gradom.