Aktualno OG sada Ogulin

U nedjelju će se u Ogulinu zaigrati Kolo

Bliži nam se 26. izdanje Smotre izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo”, a i ovaj put ju organizira ogulinsko Pučko otvoreno učilište. Nakon 2 pandemijske godine, u našem gradu okupit će se brojni čuvari tradicijskih običaja i baštine s područja naše županije. Prema najavama organizatora, u naš grad stiže 25 kulturno umjetničkih društava, s preko 700 sudionika. Svi oni će dokazati i pokazati da, unatoč teškim uvjetima rada i djelovanja, bogatstvo hrvatske tradicijske kulture i vrednote užeg zavičaja i dalje uspješno nesebično i s ponosom čuvaju od zaborava.

Središnji program Smotre održat će se u nedjelju, a sve će započeti u 10 sati nastupima dječjih folklornih skupina. Istodobno ćete na Trgu Petra Stipetića moći pronaći nešto za sebe na Tradicijskom sajmu. Od 15 i 30 sati bit će upriličen mimohod sudionika Smotre niz ulicu B. Frankopana. U 16 sati će, u dvorištu Frankopanske kule, započeti glavni nastupi folklornih skupina – sudionika Smotre. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, glavni nastupi će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani, pored Prve osnovne škole.

Inače, nedavnim otvorenjem izložbe “Igra boja”, u ogulinskom Zavičajnom muzeju, ovogodišnje izdanje Smotre je već započelo. Izložba će za građanstvo biti otvorena do 6. lipnja, a možete ju pogledati u izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Ogulin, za vrijeme radnog vremena. Ulaz na izložbu je besplatan za sve posjetitelje.

Podsjećamo, Smotru izvornog folklora Karlovačke županije sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Ogulin, Pučko Otvoreno Učilište Ogulin i ZAKUD Karlovačke županije.