Aktualno OG sada Ogulin

Javna priznanja i program proslave Dana grada – rok za dostavu prijedloga još danas i sutra

Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Grada Ogulina koja je, kao što smo pisali, održanom u petak 3. lipnja 2022. godine krenule su pripreme za proslavu Dana Grada Ogulina i blagdana Sv. Križa koji se obilježavaju 14. rujna.

Odbor kojim predsjeda gradonačelnik Dalibor Domitrović na dnevnom redu imao je točke vezane uz raspisivanje javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina te javnog poziva  za dostavu programa proslave Dana Grada Ogulina. Kako je rok za prijedloge blizu isteka, odnosno svoje prijedloge možete predati još danas i sutra, zaključno sa 24.06.2022.  još jednom objavljujemo oba poziva.

Poziv za dostavu prijedloga programa za proslavu Dana Grada Ogulina

U skladu sa time Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina uputio je poziv za dostavu prijedloga programa za proslavu Dana Grada Ogulina kojim se pozivaju institucije, gospodarski subjekti i udruge u kulturi i športu Grada Ogulina da dostave svoje programe i tako se uključe u proslavu Dana Grada Ogulina.

Programe treba planirati u periodu od 8. – 14. rujna 2022. te prijedloge, na propisanom obrascu, dostaviti Odboru za proslavu Dana Grada Ogulina do 24. lipnja 2022. godine, , na adresu: Grad Ogulin, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin ili elektroničkim putem u PDF formatu na adresu [email protected] .

Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina zadržava pravo odabira prijedloga za konačni program proslave.

Tekst javnog poziva za dostavu programa proslave Dana Grada Ogulina skupa sa obrascem za prijavu možete preuzeti OVDJE

 

Javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina

Na temelju članka 7. Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, objavio je javni poziv za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina

Grad Ogulin dodjeljuje javna priznanja radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Grada Ogulina iz područja gospodarstva , znanosti, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, športa i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti.

a) Prijedlog za dodjelu Priznanja Grada Ogulina za životno djelo:

dodjeljuje se fizičkoj osobi sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj za cjelokupno postignuće na unapređenju gospodarskih ili društvenih oblika života, koji predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Ogulina.

b) Prijedlog za dodjelu godišnjeg Priznanja za stvaralački rad:

dodjeljuje se domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za doprinos i postignuća koja su od osobitog značaja za Grad Ogulin, a ostvarena su tijekom posljednje dvije godine, koje prethode godini u kojoj se dodjeljuje priznanje i za posebne obljetnice.

2. Prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Ogulina podnosi se u pisanom obliku koji mora sadržavati sljedeće podatke:

– naziv i adresa podnositelja prijedloga
– ime ili naziv osobe na koju se prijedlog odnosi
– biografija
– obrazloženje

3. Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Priznanja za životno djelo i Priznanja za stvaralački rad imaju:

– građani grada Ogulina
– pravne osobe grada Ogulina
– gradonačelnik
– Gradsko vijeće

4. Rok za podnošenje prijedloga je 24. lipnja 2022. godine.

Prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Ogulin, Odbor za proslavu Dana Grada Ogulina, B. Frankopana 11, 47300 Ogulin. ili elektroničkim putem u PDF formatu na adresu [email protected] .

(fotoilustracija: arhiva  OGP)