Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Zagrebačka Gradska skupština održat će 13. sjednicu. Na dnevnom je redu 17 točaka, među ostalim prijedlozi odluka zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora te o prodaji stambenih prostora u vlasništvu Grada.
Također, gradonačelnikovi prijedlozi programa energetske obnove, dogradnje i izgradnje zgrada javnog sektora za razdoblje do 2030. te o prihvaćanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Solarizacija ustanova Grada Zagreba”.

Klub SDP-a uputio je prijedlog zaključka o podacima o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga, voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad ili Holding ima poslovne udjele. Klub Bandić Milan 365 uputio je prijedlog zaključka, izvješće o planovima za izgradnju stadiona u Maksimiru i drugih nogometnih stadiona u Zagrebu, a Klub Mosta prijedlog zaključka, prihvaćanje inicijative žrtvoslovnih udruga za darovanje radova uređenja groblja hrvatskih vojnika 1941. – 1945. na Mirogoju i sklapanje ugovora o darovanju radova.

Nakon što je Uprava Zagrebačkog holdinga započela s dodjelom otkaza radnicima koji su nezakonito proglašeni kolektivnim viškom, Koordinacija SSSH sindikata Zagrebačkog holdinga i povezanih društava organizirat će javnu akciju ispred Gradske skupštine Grada Zagreba. Predstavnici Koordinacije SSSH podijelit će letke zastupnicima Skupštine Grada Zagreba s ciljem informiranja o nezakonitim otkazima u Zagrebačkome holdingu koji prijete nastavku funkcioniranja Društva i usluga koje pruža građanima, te pozivom na hitne aktivnosti da se proces obustavi, a postupak savjetovanja krene ispočetka. (hrt.hr)