Aktualno OG sada Ogulin

Ogulin ugostio mladost i ljepotu!

Ogulin je danas domaćin Državnog prvenstva mažoretkinja. U naš grad stiglo je više od 600 mažoretkinja, iz 15 gradova i općina Hrvatske!

Nakon defilea gradskim središtem, otvorenje je upriličeno u Frankopanskom kaštelu. Nazočne su pozdravili Ivona Rendulić, predsjednica Društva Naša djeca Ogulin, Elizabeta Mikelj, predsjednica Mažoret saveza Hrvatske, te Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina koji je ujedno i otvorio ovogodišnje Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske.

Kako bi sve mažoretkinje, osim predivnih uspomena, sa sobom ponijele i mali znak pažnje iz Ogulina, prozvane su abecednim redom predvodnice svih mažoret timova da im se pridruže na pozornici, kako bi razmijenili poklone s gradonačelnikom  Domitrovićem.

Na pozornicu su tako stigle:

BARBANSKE MAŽORETKINJE
MAŽORETKINJE GRADA ČABRA
DARUVARSKE MAŽORETKINJE
MAŽORETKINJE OPĆINE DUBRAVA
MAŽORETKINJE GRADA ILOKA
KANFANARSKE MAŽORETKINJE
KRAŠIĆKE MAŽORETKINJE
MAŽORETKINJE OTOKA KRKA
MAŽORETKINJE MALE SUBOTICE
MAŽORETKINJE NEDELIŠĆA
MAŽORETKINJE OPĆINE NUŠTAR
PULSKE MAŽORETKINJE
MAŽORET KLUB UNITY S SAMOBOR
MAŽORETKINJE VRBOVEC
MAŽORETKINJE GRADA VUKOVARA
te na koncu domaćini: OGULINSKE MAŽORETKINJE

Mažoret savez Hrvatske svake godine dodjeljuje Godišnju nagradu Mažoret saveza Hrvatske pojedinom mažoret timu koji se istaknuo po svojoj aktivnosti, brojnosti, nastupima i inicijativama, a dobitnice ovogodišnje nagrade koju čini plaketa i 17 starline štapova su Daruvarske mažoretkinje.

Prošle godine organizirana je prva Trenerska škola Mažoret saveza Hrvatske s više od 30 polaznica, a na današnjoj svečanosti otvaranja prvenstva uručene su diplome polaznicama koje su uspješno završile trenersku školu i tako postale licencirane mažoret trenerice. Nove trenerice su Lara Vlahović, Marina Hubak, Anamarija Vidalin, Kristina Karasman, Ines Križić, Natalija Palčić, Barbara Pleh, Petra Milotić i Hana Novak.

Susret se nastavio  natjecateljskim dijelom prvenstva, koje se održava u sportskoj dvorani.