Aktualno OG sada Ogulin

Sutra će se na Kneji obilježavati Svjetski dan prve pomoći

Sutra će na Sportsko rekreacijskom centru Kneja biti obilježen Svjetski dan Prve pomoći.

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina, a u našem gradu ga organizira Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin.

Program obilježavanja će započeti u 10 sati okupljanjem sudionika, a početak programa najavljen je za 11 sati. Svjetski dan Prve pomoći bit će obilježen rekreativnim i kreativnim radionicama, te radionicama prve pomoći. Sve će okončati prigodnim druženjem sudionika tijekom poslijepodnevnih sati. Prema najavama, događanje će okupiti zaposlenike Gradskog društva Crvenog križa, njihove volontere, te korisnike Dnevnog boravka za starije.

Inače, obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći je zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći. Prva pomoć nije zamjena za hitnu medicinsku pomoć, već je važan početni korak u spašavanju života, smanjenju invaliditeta i povećavanju šansi za preživljavanje.