Aktualno OG sada Ogulin

Godišnja skupština DPD-a Sv. Rok

Sinoć je u prostorijama DPD-a Sv. Rok održana redovita skupština društva, u nazočnosti brojnih članova i gostiju.

Predsjednik Mladen Petrušić ovom je prigodom podsjetio da je  Upravni odbor od posljednje skupštine održao  4 sjednice. Svoje aktivnosti počeli su naplatom članarine, kojom prilikom su darovali svakom članu knjigu „ Kroz Lomost s DPD-om Sv. Rok Lomost “autorice pokojne Ivanke Dimitrijević.
Društvo danas broji 179 članova, 177 redovnih i 2 počasna člana. Od toga žena je 88 ili 49% , a muškaraca 91, ili 51%. Društvu je pristupilo 9 novih članova kojima su  podijeljene članske knjižice. Nažalost, preminula su 4 člana.
Tijekom proteklog razdoblja članovi sudjelovali su u raznim  obilježavanjima i proslavama, a proslava Sv. Roka,  zaštitnika društva, počela je molitvom ispred kipa Majke Božje, procesijom do crkve Sv. Roka, misnim slavljem i skromnim domjenkom kod crkve Sv. Roka.
Obilazili su i njihove  bolesne članove, njih petnaestak.
Odlukom Upravnog odbora i u ovom razdoblju su povodom Božićnih blagdana podijelili financijsku pomoć djeci  članova i članovima sa posebnim potrebama u iznosu od 500,00 kn po osobi što je ukupno iznosilo 3.000,00 kn.
“Moram dodati da smo i ove godine nastavili višegodišnju praksu, a radi se o socijalnom programu našeg djelovanja. Naime, svaki naš član koji postane roditelj dobije financijski poklon u vrijednosti od 500,00 kn za rođenje djeteta. Odluka je na snazi i vrijedi od 01. siječnja 2016. godine. U 2022. godini imali smo samo jedan slučaj rođenja djeteta u našem članstvu” – rekao je Mladen Petrušić, napomenuvši da je suradnja sa gradom Ogulinom i ostalim institucijama i udrugama vrlo dobra i uspješna.

Okupljenim članovima društva s par prigodnih riječi obratili su se ogulinski župnik Nikola Prša i gradonačelnik Dalibor Domitrović.
Na kraju je Mladen Petrušić zahvalio  svima koji su na bilo koji način doprinijeli ugledu društva, koji su radili na njegovoj promociji, svim poslovnim partnerima, gradu Ogulinu, župi Sv. Križa, medijima i svim ljudima dobre volje koji vole i cijene ovo društvo,  Lomost i grad Ogulin.