Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Počelo uklanjanje putničkog vlaka kod Novske, jedan radnik HŽ-a se ozlijedio

Nakon što je završen očevid na mjestu teške željezničke nesreće kod Rajića, nedaleko od Novske, u kojoj su tri osobe poginule, a 12 ih je ozlijeđeno, još je preostalo vještačenje željezničke infrastrukture.

Kako je rekao Dario Kačmarčik, glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke, taj će se dio očevida obaviti u nedjelju ujutro, jer je nakon uklanjanja dvije željezničke kompozicije nužno još raščistiti mjesto nesreće. Dotad će mjesto nesreće biti osigurano, pa će dežurne službe i dalje biti na terenu.Policija je za nedjelju najavila i detaljnije priopćenje o svim dosad obavljenim radnjama i poduzetim mjerama.

Na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Sisku objavljeno je kako su tijekom očevida izuzeti tragovi i provedene potrebne radnje radi utvrđenja okolnosti nastanka željezničke nesreće. Ujedno, državno odvjetništvo će izdati potrebne naloge kako bi se utvrdio uzrok nesreće.
HRT u nedjelju javlja kako je službeno potvrđeno da je jedan djelatnik HŽ-a koji je radio na rezanju i otklanjanju preostalih dijelova lakše ozlijeđen – navodno mu je nešto palo na nogu. Naime, radnici HŽ-a počeli su s rezanjem čeličnih dijelova koje treba osloboditi.(jutarnji.hr)