Aktualno Sport

8. OGULIN TRAIL

Društvo za sportsku rekreaciju Koci u subotu je organiziralo 8. Utrku Ogulin Trail, najbrojniju do sada, na koju se prijavilo čak 576 natjecatelja, a nastupilo je čak 433 !
Ova popularna utrka slovi za najbakovitiju utrku hrvatske trkačke scene, a trči se stazama kojima kroče divovi, vještice i vile. Organizaciju utrke, kao i prijašnjih godina, potpisuju vrijedni članovi Društva za sportsku rekreaciju Koci. Prijave su se primale za ukupno 4 utrke: Regoč -u duljini 33 km, Kosjenka – 18 km, Stribor – 7,5 km i Tintilinić 1,5 km.

Evo i rezultata s naglaskom na domaće natjecatelje: u glavnoj i najtežoj utrci „Regoč“ dugoj 32,9 kilometara, nastupilo je 70-ak trkača: prvo mjesto osvojio je Marijan Butorac iz Norveške u vremenu 3.33.38, drugi je Milan Souček iz Češke, treći Ivica Čujko iz zagrebačkog Sljemena, a od domaćih nije nitko nastupio. Kod žena, pobijedila je Maja Krčelić, od naših četvrta je bila Gordana Salopek, osma Snježana Žgela, a deveta Suzana Vučić, od ukupno 12 natjecateljki.

U utrci „Kosjenka“ dugoj 18 kilometara, pobijedio je Mateo Ledinski iz Bjelovara ispred Filipa Kufrina iz Zagreba i Marcela Radoša iz Plitvica. Od Ogulinaca, Filip Francetić je na 18. mjestu, Marin Košutić je 23-ći, Dubravko Knežević 28-mi, slijede 32. Robert Lipošćak, 42. Marin Pavković, 43. Ivan Sabljak… Kod žena, pobijedila je Inga Jurić iz riječkog Kvarnera, Matea Maslač bila je 13-ta, Mirjana Vučić 26-ta, a  Davorka Stipetić 32-ga…

Na obiteljskoj utrci „Stribor“ dugoj 7,3 km, najbrži je bio naš Dorian Stipetić, slijede 4. Vedran Domitrović, 5. Marko Francetić, 7. Mihael Dujmić, 8. Matija Grgurić… kod žena, Ivanka Puškarić bila je prva, Tanja Mihinjač druga, Ana-Mary Špehar treća, Nikolina Udiković Kolić četvta…

I konačno, na dječkoj utrci „Tintilinić“ od 1,5 km, gdje su uglavnom nastupili naši domaći dječaci i djevojčice, pobijedio je Petar Stipetić, slijede 2. Marino Lončarić, 3. David Stošić, 4. Lukas Mateša… a kod djevojčica 1. Ana Domitrović, 2. Lana Jambrek, 3. Jelena Špehar, 4. Marinela Mihalić…(D.P.)