Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Sindikat strojovođa danas iznosi detalje: Signalizacija nije radila

Sindikat strojovođa Hrvatske danas organizira konferenciju za novinare, na kojoj će, kako su objavili, “predočiti jasne i neoborive dokaze o neispravnosti i nefunkcionalnosti sigurnosno-signalnih uređaja između kolodvora Okučani i Novska u vrijeme vožnje vlaka u kojem su poginule tri osobe, a što je suprotno neistinitim tvrdnjama iznesenim u medijima od strane člana Uprave HŽ Infrastrukture i inspektora Agencije za istraživanje nesreća”.

“Također, informirat ćemo vas o nedopustivim i kardinalnim propustima pri prvom izlasku na mjesto nesreće koje je učinio inspektor Agencije za istragu nesreća zajedno s osobom zaduženom za sigurnost prometa u HŽ Infrastrukturi, a koje greške će umnogome otežati istragu Državnom odvjetništvu i Policiji”, kažu iz sindikata.
Konferencija će se održati u ponedjeljak, 12. rujna 2022. godine, u prostorijama Sindikata strojovođa Hrvatske u Zagrebu s početkom u 13 sati.

Pratite je UŽIVO na N1.

Podsjetimo, u željezničkoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Novske u mjestu Raić poginule su tri, a ozlijeđeno je 11 osoba koje su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški.

Poginula su dva radnika HŽ-a i maloljetnik. (N1)