Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinke ugostile predstavnice Udruga žena iz Đurđevca, Josipdola i s otoka Ugljana

Udruga žena Ogulin ugostila je tijekom proteklog vikenda Udruga Žena Grada Đurđevca. Time je uzvratila posjet ogulinske udruge ovogodišnjoj Picokijadi u Đurđevcu.
Udruga žena grada Đurđevca predstavila se svojom pogačom z oreji, zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom grada Đurđevca. Prezentacija pogače održana je na Trgu Petra Stipetića, gdje su članice također sudjelovale na radionici izrade ukrasa od šumskih plodova.

Članice su  sudjelovale i na radionici OPG Mikro Meni u sklopu Ogulin Traila, upoznale Ogulin bajkovitom rutom Sabine Gvozdić, pogledale Bajku na tanjuru u prostorima Pučkog otvorenog učilište Ogulin, uz degustaciju masnice koju su pripremile Anka Grdić i Ivanka Blašković, te prisustvovale radionici izrade masnice  Irene Vujasin.
Nakon toga su u Ivaninoj kući bajke bile na  promociji knjige Bijele ribice lavandijerice i družile se s Udrugom žena iz Preka s otoka Ugljana.

Domaćini su  članice povele u obilazak jezera Sabljaci, nakon čega su svi zajedno pratili natjecanje u izradi masnice.
Voditeljskom dijelu natjecanja u izradi masnice pridružila se poznata novinarka podravskog kraja, Anđela Lenhard-Antolin, u kojem je pozdravila Ogulince, izrazila zadovoljstvo boravkom u Ogulinu, u nekoliko rečenica predstavila Đurđevac, te pozvala sve prisutne na Picokijadu sljedeće godine.

Udruga žena grada Đurđevca upoznala se i s članicama Ženske udruge Katarine Josipdol, te njihovim aktivnostima i proizvodima.
Druženje predstavnica udruga je prošlo u veseloj i opuštenoj atmosferi,  te planiranju nova druženja i zajedničke projekte. (foto: Udruga žena Ogulin)