Aktualno OG sada Ogulin

Brojni gosti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Grad Ogulin danas slavi svoj 522. rođendan i blagdan Uzvišenja Sv. Križa.
Tim je povodom u jutarnjim satima  upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred spomen obilježjem poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba.

U nastavku programa obilježavanja rođendana Grada Ogulina, u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, održana je, ove godine u većem broju,  svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednica je započela intoniranjem himne grada Ogulina “Zvone zvona Svetog križa”,  u izvođenju članova Hrvatskog pjevačkog društva Klek Ogulin, koji su im m se pridružili putem video snimke iz  župne crkve Sv. Križa.

Nakon pozdravnog govora, predsjednik Gradskog vijeća Marinko Herman pozdravio je nazočne goste, među kojima su bili Zvonimira Novosel, gradonačelnika grada Jastrebarsko i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, potpredsjednica Hrvatskog sabora  Sabina Glasovac, zamjenica županice Karlovačke županije  Vesna Hajsan Dolinar, ujeno i izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Pozdravio je i  veleposlanika Narodne Republike Kine u Zagrebu Qianjin Qia, gradonačelnika prijateljskog grada Gignaca  Jean François Sotoa, počasnog građanina grada Ogulina general bojnika Matu Pađena, predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine  Vladu Jelkovca  i  Stijepana Mikulandrića, zamjenike ogulinskog gradonačelnika, predsjednika Županijskog suda u Karlovcu Antu Ujevića, te sve nazočne gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike, koji su stigli iz raznih krajeva Hrvatske, predstavnike crkve, vojske, policije, braniteljskih i ostalih udruga, županijske i gradske vijećnike.

Okupljene uzvanike pozdravio je i  gradonačelnik Dalibor Domitrović.  Osvrnuvši se ukratko na povijesni razvoj našeg grada,  gradonačelnik je pobrojao glavninu projekata koje je aktualna gradska vlast uspješno realizirala u svojem mandatu. Naglasak je stavio i na projekte koji su trenutno u provedbi, a svi oni imaju jedan zajednički cilj – učiniti Ogulin gradom u kojem će svi željeti živjeti. Posebno ga raduje poslovanje poduzetnika i broj zaposlenih koji je za 128 veći nego lani, a broj turističkih noćenja premašit će 2019. godinu. Zadovoljstvo je izrazio i zbog 17-oro prvašića više u ovoj školskoj godini, te je ponosan što je više od 50 poto proračunskih sredstava usmjereno na kapitalne investicije u gradu. Zahvalio je svima koji mu u njegovom poslu pomažu, od djelatnika gradske uprave, do gradskih vijećnika, ali i njegove obitelji.

Uslijedila je dodjela priznanja. Nagradu za životno djelo ove je godine dobio predsjednik KUD-a Sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja, Zdravko Bertović. Osim što je na čelu KUD-a, još od 1996. godine, Zdravko Bertović aktivan je i na drugim poljima. Član je DVD-a Zagorje, sudjelovao je u stvaranju Nogometnog kluba Mladost, bio je suorganizator osnivanja Odsjeka 2001.Frankopan Hrvatske bratske zajednice, aktivan je lovac. Za njega će mnogi reći da je uvijek spreman pomoći svojim sumještanima, te da je pokretač brojnih akcija na području Ogulinskog Zagorja. Stoga možemo reći da je priznanje otišlo u prave ruke.

Dodajmo ovome da će središnja proslava Dana grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Sv. Križa biti okončana večeras služenjem svete mise u Župnoj crkvi Sv. Križa, koja će početi u 18,30 sati, nakon čega se organizira i druženje župljana u gradskom parku.