Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Paket s eksplozivom u Bostonu sadržavao kritiku na račun Zuckerberga

Paket koji je eksplodirao nakon što je ovaj tjedan poslan na bostonsko sveučilište Northeastern sadržavao je poruku kritike na račun Marka Zuckerberga, osnivaču Facebooka i tvrtke Meta, objavio je u srijedu CNN, pozivajući se na anonimne izvore iz policije. U bilješci se osuđuje odnos između razvijatelja virtualne realnosti i akademske zajednice, prenosi CNN.
Zaposlenik kampusa koji je primio paket u utorak ozlijeđen je pri detonaciji i prebačen je u bolnicu, objavila je bostonska policija. Pronađen je i drugi sumnjivi paket koji je osiguran. Zbog ovog incidenta u utorak navečer otkazana su predavanja, no ona će se nastaviti po planu u srijedu, priopćio je Northeastern.

Vlasti još uvijek ne znaju tko je poslao paket ili zašto je meta bila baš to sveučilište. U poruci u paketu kritizirala se Zuckerbergova tvrtka Meta koja je razvila društvenu platformu virtualne realnosti imena Horizon. CNN prenosi kako je poruka upozorila sveučilište da ne surađuje s razvijateljima virtualne realnosti i sa Zuckerbergom.

Policija je upozorila i druga bostonska sveučilišta poput Harvarda i MIT-a da podignu razinu sigurnosti i izvještavaju o bilo kakvim sumnjivim paketima. (hrt.hr)