Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

68-godišnji muškarac koji se dovodi u vezu s pucnjavom je uhićen

Osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićena i nad njom će biti provedeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici postupali su jučer 16. rujna 2022. po dojavi o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo, grad Karlovac kojom prilikom je jedna muška osoba smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena. Radi se o hrvatskim državljanima, oboje stari 65 godina.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu te se prema do sada prikupljenim informacijama sumnja kako je 68-godišnji hrvatski državljanin vatrenim oružjem usmrtio 65-godišnjaka, drugog 65-godišnjaka teško ranio te je tijekom događaja ispalio više hitaca prema obiteljskim kućama, a potom je zapalio krovište svoje obiteljske kuće.

Na terenu je je bilo više policijskih timova i to pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave karlovačke koji su ubrzo locirali osobu te uspostavili “prvi prsten” osiguranja i stavili potencijalnog počinitelja pod nadzor.

S obzirom da je počinitelj bio naoružan i nije bilo poznato da li se s njim u kući nalazi još osoba, kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja, odnosno kad se počinitelj pokušao udaljiti vozilom iz svoje obiteljske kuće.

Tom prilikom 68-godišnji muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićen te će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje.

U cilju pronalaska tragova, prikupljanja dokaza i otkrivanju kaznenih djela kao i utvrđivanja svih činjenica i danas se u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom na mjestu događaja nastavlja s provođenjem očevida i kriminalističkog istraživanja.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja priopćit ćemo više informacija – navodi se u nadopuni  informacije PU Karlovačke o pucnjavi na Lemić Brdu .