Aktualno OG sada Ogulin

Poplavljena područja u nekoliko mjesnih odbora

Situacija u gradu Ogulinu zabrinula je danas mnoge. Naravno, s razlogom. Rijeka Dobra izlila se na nekoliko mjesta. Snimili smo predvečer situaciju i u Žegaru gdje nam okupljeni mještani kažu da razina vode i dalje primjetno raste, zatim kod kružnog toka prema naselju Krlenac gdje se dalje od samo kružnog toka ne može proći, te se uputili prema Oštarijama, jer smo imali upita o prohodnosti ceste prema Oštarijama.. Iznenađujuće, Mrežnica se tamo nije izlila, cestom se može normalno prometovati, a korito Mrežnice je potpuno suho, kao što možete vidjeti na našim slikama.

Ekipe su i dalje na terenu, članovi Stožera civilne zaštite i gradonačelnik Domitrović obilaze teren, pomažu i HGSS-ovci i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe. Vrlo živo je i u samom Đulinom pomoru gdje radnici tvrtke Aquaterm, ogulinski HGSS-ovci i dio ogulinskih autoprijevoznika, rade na čišćenju granja i smeća koje je Dobra nanijela u Đulin ponor.

Ekstremne količine kiše srušile su rekorde na brojnim područjima, pa tako i na ogulinskom. Posljednji zabilježeni vodostaj Dobre na mjernoj postaji Gornja Dobra Turkovići od 18 sati iznosio je 289 centimetara,  posljednjih sati zabilježen je dijelom pad, a dijelom rast vodostaja koji se  kretao od 280 do 290 cm.

Mi ćemo, kao i dežurne službe, i dalje pratiti tijek događaja i o svemu vas na vrijeme obavještavati. OGportal – s vama kroz svaki dan.