Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ubojica s Lemić Brda vidno alkoholiziran prije zločina oštetio automobil na Rakovcu: Policija potvrdila postupanje, ali…


Vlasnica oštećenog automobila dala je policiji sve informacije, od registracije do imena, no na kraju je ostala razočarana njihovim djelovanjem – pišu naši kolege s Radio Mrežnice.

Ubojica s Lemić Brda jučer je na karlovačkom Rakovcu, prije ubilačkog pohoda koji je počeo u 18,25 sati, vidno alkoholiziran oštetio osobni automobil. Sve je prijavljeno policiji koja nam je danas potvrdila da su imali postupanje.

Kako je za Radio Mrežnicu rekla i svjedoči Karolina Pavlačić, djelatnica kafića na Rakovcu, “Para” je bio u tom kafiću.

-Bio je vidno alkoholiziran, “zalio” je šank pelinom, a onda tako pijan sjeo u automobil, kaže Karolina.

Tada je svojim vozilom “pogodio” njen parkirani automobil i oštetio joj branik koji je puknuo na tri mjesta. Bio je to razlog da pozove policiju.

-Mahnuo je nakon toga i otišao, a ja sam zvala policiju da prijavim što se dogodilo, nastavlja Karolina.

Jučer je počinitelja vidjela po prvi put, no vrlo brzo doznala je registraciju automobila i njegovo ime te kuda je otišao pa sve navela policiji.

– Jasno sam im rekla da mi je oštetio vozilo i da je “totalka” pijan.

Nakon što su ga pronašli na Sajevcu, vratili su se k njoj na Rakovac s više nego zanimljivim opservacijama, nastavlja.

Ako je suditi po onome što je čula, policijski službenici su na sebi svojstven način utvrdili da nema štete, ali i da je “pijan, ali nije lud”, kaže Karolina.

– Rečeno mi je da na njegovom automobilu nema nikakvih tragova, ništa, iako je netom prije toga udario moj automobil. Imala sam osjećaj kao da žele reći da izmišljam, kaže Karolina.

-Policajac me pitao nisam li to ja možda udarila prije, a ja sam odgovorila zašto misli da bih to učinila. Imala sam i dva svjedoka, ali koliko sam vidjela, nisu ih ništa pitali. Ja sam od njih tražila pomoć, a dobila sam sve samo ne pomoć.

Dodaje i da je potom potpisala “bianco” zapisnik.

Policija za RM: Nismo ga zatekli u prometu niti da upravlja vozilom
U policiji su nam potvrdili da su imali postupanje i da su sve isprovjeravali, ali da nisu pronašli tragove i činjenice koje bi ukazivale na povezanost vozila s prijavljenim događajem i slijedom toga nije bilo osnova za daljnje policijsko postupanje prema toj osobi. Kako isti nije bio zatečen u prometu, nije bilo osnova za njegovo alkotestiranje, kažu u policiji.

S pravom bi se stoga moglo postaviti pitanje je li počinitelj zločina s Lemić Brda prije samog tog zločina mogao i trebao biti alkotestiran od strane policije koja ga je tražila zbog prijave oštećenja tuđeg vozila i navoda da je pod utjecajem alkohola.

Jer, istom tom logikom do Sajevca s Rakovca nije došao avionom, već svojim automobilom, a u prijavi događaja dobili su informaciju da je “totalka” pijan.

Da jest tada alkotestiran, vjerojatno više ne bi sjeo u automobil, a u slučaju veće koncentracije alkohola bio bi odveden na triježnjenje u postaju gdje sigurno ne bi mogao počiniti strašan zločin – zaključuje Radio Mrežnica.