Aktualno OG sada Ogulin

Voda se povlači, stanje se normalizira – predstoji čišćenje i sanacija

Kao što smo već objavili, članovi Stožera civilne zaštite i danas su na terenu. Gradonačelnik Dalibor Domitrović nam je rekao  da su na terenu svi bili jutros do pola 4. Situacija se polako normalizira, vodostaj je u opadanju, a opskrba strujom u Strugi je uredna.

Što je gradonačelnik Dalibor Domitrović za OGportal izjavio, pogledajte u video prilogu:

Nakon obilaska terena, gradonačelnik Domitrović i član Stožera Civilne zaštite Milan Sabljak, gostovali su u programu Radio Ogulina.

Gradonačelnik je rekao da se Dobra povlači. Vode je ušla u 20-ak stambenih prostora te veći broj podruma, garaža i pomoćnih, nestambenih objekata. Dodao je, da su prognoze u subotu u jutro bile bolje nego što je na kraju sve ispalo. Međutim, bilo je naglih i neočekivanih promjena u količini kiše posebno na određenim  mikro lokacijama, pa je usprkos drugačijim očekivanjima, ipak došlo do izlijevanja Dobre. Sada slijedi čišćenje i saniranje posljedica poplave. Građani će u najvećem dijelu sami sanirati svoje privatne prostore dok će gradske službe čistiti javne prostore.

Također doznajemo da će Grad osigurati kontejnere za odlaganje stvari za mještane kojima su kućanstva uništena. Bit će postavljeni u Kirasićima, a ako i drugi za tim imaju potrebe neka se predsjednici mjesnih odbora obrate Stožeru civilne zaštite.

Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, čiji su djelatnici također na terenu, dodijelit će isušivače sugrađanima kojima to bude potrebno.

Milan Sabljak je rekao da je sustav elektrana bio pripremljen i one su spremne dočekale vodeni val. No, palo je jako puno kiše, rekordna količina, i kad takva količina, uglavnom bujične vode dođe, teško je učiniti išta više od onog što se učinilo. Elektrana i jučer i danas radi punim kapacitetom i smanjuje opterećenje prema gradu. Tom prigodom Milan Sabljak je pojasnio ono što su mnogi komentiralo, a to je suho korito rijeke Mrežnice u Otoku Oštarijskom:

Audio: Radio Ogulin

Fotografije su snimljene tijekom prijepodneva.