Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

‘Dogovorili smo nove, niže cijene goriva, a razgovarao sam i sa šefom VSOA-e. Razriješit ćemo ga‘

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio i pročitao ga

U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a nakon sjednice izjavu je za novinare dao premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković.

Otkrio je da je danas održana telefonska sjednica Vlade.

  • Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut, rekao je premijer, prenosi N1.

Plenković je rekao da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće, proučio i pročitao ga.

  • Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili smo se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost, kaže Plenković.

Dodao je da će Kinder biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

  • Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana. Imamo osobu za tu poziciju. Djelatne vojne osobe nisu članovi političkih stranaka, kazao je Plenković.

Komentirajući Popis stanovništva rekao je da u njemu ne vidi ništa sporno.

Što se tiče INA-e, kazao je da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora.

  • I dalje se ostaje pri tome da će u srijedu dosadašnji članovi biti razriješeni bez otpremnina, uvjerava Plenković.
    Komentirao je i rezultate izbora u Italiji:
  • Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt u novom vladom, rekao je Plenković, prenosi N1. (jutarnji.hr)