Aktualno OG sada Ogulin

Sljedeći vikend u Ogulinu dvodnevni znanstveni skup

Povodom obilježavanja 500. obljetnice povijesnog “Govora za Hrvatsku” Bernardina Frankopana Modruškog, održanog 1522. godine u Nürnbergu, sljedećeg  vikenda u Ogulinu će se održati dvodnevni znanstveni skup.

U sklopu obilježavanja ove važne obljetnice, u subotu će, u ogulinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici, biti održana znanstvena tribina, te promocija novog izdanja knjige “Oratio pro Croatia, Govor za Hrvatsku 1522.”, autora Ivana Jurkovića i Violete Moretti. Početak znanstvene tribine zakazan je za 15 i 20 sati, a u njenom radu sudjelovat će brojni eminentni znanstvenici i povjesničari. Predstavljanje knjige bit će upriličeno od 18 i 30 sati.

Ovo događanje u našem gradu organiziraju članovi Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu, zagrebačkog Odjela za povijest Matice hrvatske, te Katedre Čakavskoga sabora Modruše.

U nedjelju će, pak, za sudionike znanstvenog skupa biti upriličen izlet, tijekom kojeg će, u pratnji domaćina, obići povijesne lokalitete u okolici Ogulina, a dvodnevno događanje će se okončati zajedničkim ručkom svih  sudionika.