Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dalija Orešković izbacila Plenkovića iz takta: ‘Ovo što govorite nije baš pametno, ali što ste u zadnjih mjesec dana izgovorili je strašno’

Hrvatski premijer Andrej Plenković potpuno je izgubio kompas nakon pitanja koje mu je na aktualcu postavila saborska zastupnica Centra Dalija Orešković.

“Sudjelujete li osobno u raspodjeli plijena iz državnih tvrtki i fondova?”, upitala je Orešković.”Ja sam malo guglao i ovo što inače izgovarate nije baš preko pametno, ali što ste u zadnjih mjesec dana izgovorili je strašno. Rekli ste da treba HDZ tretirati kao Nijemce nakon Drugog svjetskog rata i da uzimamo pare iz svih mogućih izvora. Vi ste bili na čelu povjerenstva, što se to vama dogodilo… i vama su govorili da vam je tu poziciju sredio pokojni suprug vašeg bivšeg muža. I sad vi takva nama govorite to što govorite i optužujete mene da sam na vrhu korupcijske piramide. Kako vas nije sram”, odgovorio je Plenković.”Zastupnica ga je uljudno pitala, a on je iznio salvu uvreda’, javila se za povredu poslovnika SDP-ova Sabina Glasovac.

“Predsjednik Vlade je odgovorio kako je želio odgovoriti”, pojasnio joj je šef Sabora Gordan Jandroković.

“Vjerujem da se dio javnosti pita kako je moguće da imamo vas kao premijera koji odlučuje tko će biti dio nadzornog odbora ili uprave neke tvrtke, tko će biti šef neke agencije. Upravo takav premijer ostaje neokrznut aferama. I tako od skupine Borg pa do afere u Ini”, javila se zatim Orešković.(net.hr)