Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Zatvoreni popularni restorani brze hrane zbog miševa, crva i pokvarene hrane

Njemački RTL u jednoj od novih epizoda emisije “Tim Wallraff – Reporter na tajnom zadatku” posjetio je restorane brze hrane u kojima je istražiteljski tim novinara Güntera Wallraffa otkrio užasne stvari.Naime, pronašli su pokvarene pljeskavice, suhe umake, miševe, crve, pokvarenu hranu na koju su prezaposleni radnici samo stavili nove oznake s duljim rokom trajanja i još mnogo toga, piše Fenix magazin.

“Team Wallraff” istraživao je poslovnice Burger Kinga na Friesenplatzu u Kölnu, u Köln-Lövenichu, Halleu u Saskoj-Anhaltu, Bernau kod Berlina i Münchenu.

Nakon što su novinari suočili tvrtku s rezultatima svog istraživanja 29. kolovoza, dva dana kasnije podružnica u Kölnu na Friesenplatzu je zatvorena. Kako pišu njemački mediji na vratima Burger Kinga stoji natpis: “Zbog tehničkih razloga naš restoran do daljnjeg ostaje zatvoren”.

Do 3. rujna zatvorile su sve poslovnice Burger Kinga u kojima je istraživački tim provodio svoju tajnu akciju. “Team Wallraff“ je i o ovome zatražio očitovanje od Burger Kinga te je dobio sljedeći odgovor: “Nakon što smo čuli za vaše optužbe, zajedno s našim franšiznim partnerima smo odmah djelovali i poduzeli odgovarajuće mjere. Odmah smo zatvorili navedene poslovnice i naručili izvanrednu, vanjsku reviziju za svih 750 Burger King restorana u Njemačkoj, koja će biti dovršena najkasnije do kraja rujna 2022. godine”.

Burger King vrlo ozbiljno shvaća iznesene optužbe, privremeno je zatvorio i pažljivo provjerio restorane prikazane u članku. Gdje god smo identificirali probleme koje trebamo poboljšati, razvili smo akcijske planove koje dosljedno provodimo, stoji u priopćenju Burger Kinga.(N1)