Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Milanović kao poraženi, ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Zadarsku županiju. Uz predsjednika Vlade bio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.“Dobro je da se sve realiziralo u rokovima”, rekao je Andrej Plenković na početku govoreći o projektima koje je došao podržati te zahvalio domaćinima.Odgovarajući na pitanja novinara komentirao je Penavinu izjavu o izborima u BiH: “To je nebitna izjava, irelevatna stranka i čelnik, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu doprinijeli ni milimetra za jačanje položaja Hrvata u BiH. Naklapanjima njega, Mostovaca i Milanovića trebalo bi slušati izjave čelnika bošnjačkih stranaka. Kad čujete njih o Schmidtu, čut ćete da je HDZ pobjednik izbora, da je Schmidt osigurao participaciju u vlasti… Milanović je isključivo radio štetu. Danas kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje, a mi smo unatoč njemu zaštitili prava Hrvata”, rekao je.

“Cijeli turistički sektor bio je ovdje u kolovozu”, dodao je.

O Nacionalu
U odgovoru na naslovnice tjednika Nacional rekao je: “To je novina koju nije vrijedno komentirati. Već šest godina 90 posto njihovih naslovnica su o meni. Imati malo kredibiliteta da im dam važnost, bilo bi previše. To je pokušaj Uskokovog optuženika, kako bi rekao njegov kompanjon iz Slovenske, kriminalca koji nastoji izmišljati stvari sa sastanka da bi zaštitio sebe. Nemam veze ni s tom novinom ni s insinuacijama ni s optuženikom. Na Aktualnom satu u Saboru sam rastumačio sve procese, a odazivati se na Mostove inicijative odgovor je nula.”

O novom kraku afere Ina i Škugorovoj majci rekao je: “Ne znam ništa o tome. Vidio sam vijest, ali to nema veze s Vladom, pitajte DORH.”

O Milanoviću
O diplomatskim misijama je istaknuo: “Poslali smo prijedloge prije dvije godine, Milanović je to izblokirao nekakvim nebulozama. Što se tiče VSOA-e, miješati imenovanje ravnatelja s drugim imenovanjima u MORH-u, to je neka njegova želja, a ostalo ide sukladno s nadležnostima, o tome će razgovarati s ministrom obrane.”
Odgovarajući na pitanja novinara komentirao je Penavinu izjavu o izborima u BiH: “To je nebitna izjava, irelevatna stranka i čelnik, čovjek koji je zahvaljujući HDZ-u postao gradonačelnik. Nisu doprinijeli ni milimetra za jačanje položaja Hrvata u BiH. Naklapanjima njega, Mostovaca i Milanovića trebalo bi slušati izjave čelnika bošnjačkih stranaka. Kad čujete njih o Schmidtu, čut ćete da je HDZ pobjednik izbora, da je Schmidt osigurao participaciju u vlasti… Milanović je isključivo radio štetu. Danas kao poraženi ljubomorni luzer napada Schmidtovo rješenje, a mi smo unatoč njemu zaštitili prava Hrvata”, rekao je.

(N1)