Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Je li Julie Fisser stvarno bila milijunti putnik ZL Zadar? Nije, ali se lijepo uklopilo u posjet premijera…


Nije se Plenković domogao ni Svetog Roka, a u Zadru se počelo sumnjati u ‘presretnu koincidenciju‘

Julie Fisser, 23-godišnja Belgijka, sletjela je u Zračnu luku Zadar u utorak na liniji Ryanaira FR6464 iz Bruxellesa i ostala ugodno iznenađena srećom koju je imala. Bila je milijunti ovogodišnji putnik i dobila je prigodne poklone i dvije povratne karte prema odredištu po svom izboru, piše Zadarski.hr.

Samo, Julie nije bila milijunti putnik zadarske Zračne luke!
Bio je to netko drugi, netko nepoznat tko nije imao dovoljno sreće da izabere ne samo dan nego i sat koji se idealno uklapa u boravak premijera Andreja Plenkovića u Zadru i cjelodnevni protokol koji je tog dana „zatrpao” predsjednika Vlade. Plenković je tog dana jurio od zračne do ribarske luke, razgovarao je sa županom Božidarom Longinom, pa s gradonačelnikom Brankom Dukićem, pa je na kraju prisustvovao i otvorenju novog i već otvorenog Studentskog doma.
Svaki detalj njegovog posjeta Zadru bio je unaprijed poznat, a njegovim se domaćinima učinilo da bi baš, eto, bilo lijepo kada bi premijera i predsjednika svoje stranke dočekali još spektakularnije nego što je protokol predviđao. Po principu, kad je već „premijer oduševljen Zadrom”, neka bude još oduševljeniji: evo mu i milijuntog putnika, evo mu još jedan zadarski rekord.


Ali, nije se Plenković domogao ni Svetog Roka, a u Zadru se počelo sumnjati u „presretnu koincidenciju” da je baš tog dana u Zračnu luku sletio milijunti putnik. Pa je netko dovoljno sumnjičav pogledao na službenu WEB stranicu Zračne luke Zadar i vidio podatak po kojem je do kraja rujna u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Zato se logičnim učinilo pitanje je li moguće da je u tri dana listopada došlo još skoro 10.000 gostiju, na početku mjeseca u kojem se i broj letova i broj putnika tradicionalno smanjuju?
Dakle, je li izbor i doček Julie Fisser bio samo protokolarna predstava kojom su zadarski HDZ-ovci htjeli dodatno impresionirati svog šefa? I čemu to ako su ovogodišnji rezultati Zračne luke ionako impresivni i govore sami za sebe, jer će Zadar po prvi put u povijesti imati više od milijun „zračnih putnika”.

  • Radi se o obilježavanju dolaska milijuntog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milijunti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milijuntog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka, pita Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.
    Dakle, dvostruki bingo: i premijer zadovoljan i milijunti putnik u Zračnoj luci. Ako će to netko pamtiti, onda je to Julie Fisser. (jutarnji.hr)