Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Grmoja: Ina potvrdila da je Vlada podržala gašenje rafinerije

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na današnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono veća bomba od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije.
“Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj”, objavio je na Twitteru Grmoja, koji je predsjednik Antikorupcijskog vijeća.

Upitao je hoće li premijer Andrej Plenković sutra demantirati i Inu, kao što je danas demantirao navode bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Kovačević, koji je ujedno i Uskokov osumnjičenik, danas je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo.

  • Tu je sve jasno – niti sam ja naredio da se potpisuje memorandum, niti sam ja naredio, a takve nebuloze smo gledali neki dan u medijima, da se zatvara sisačka rafinerija, rekao je premijer u izjavi novinarima u Pragu. Dodao je i da su poslovne odluke o tome hoće li sisačka rafinerija raditi ili ne, ili se transformirati, odluke Ine kao kompanije.

Ina je u večerašnjem priopćenju, na što u svojoj objavi upozorava Grmoja, istaknula, među ostalim, da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. (hrt.hr)