Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković o novim uhićenjima u Ini: ‘Gdje će to sve skupa dalje dovesti, zaista ne znam… Ništa me ne iznenađuje‘

‘Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, koje su aktivnosti USKOK-a, DORH-a, policije, oni neovisno rade svoj posao‘

U ponedjeljak je u središnjici HDZ-a održan sjednica šireg Predsjedništva stranke, a nakon sastanka premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

“Kao i svaki tjedan razmotrili smo glavna politička zbivanja iza nas, najavili aktivnosti ovoga tjedna”, rekao je Plenković na početku, javlja N1.

Komentirao je i nova uhićenja u aferi INA.

“Nastavak aktivnosti DORH-a, USKOK-a, policije, bitno je da se sve vezano uz INA-u rasvijetli. Naravno da smo komentirali i izjave oporbenih političara koji odmah a priori znaju o čemu se radi i dalje optužuju Vladu i HDZ, što naravno nije slučaj. Ova afera ima imena i prezimena. Nama je u interesu da sve rasvijetli i da oni koji to trebaju biti, budu kažnjeni”, rekao je Plenković.

Na pitanje jesu li ga iznenadila današnja uhićenja, odgovorio je: “Ja nemam nikakva saznanja o tome. Mi smo Vlada koja ne zna što su to izvidi, koje su aktivnosti USKOK-a, DORH-a, policije, oni neovisno rade svoj posao. Te aktivnosti su tajne, gdje će to sve skupa dalje dovesti zaista ne znam, ništa me ne iznenađuje. U interesu mi je da se borimo protiv korupcije, kriminala i da oni koji su počinili kazneno djelo za to i odgovaraju. Mi se borimo protiv korupcije i kriminala”.

Dodao je da ”oporba ima svoje pjesmice”.

“Neodgovorna je oporba koja nema ideje, imaju i nekoliko pjesmica, a sada su dodali i novi okvir: izdajnici. Dakle, banda i izdajnici, to ponavljaju dvije godine ne bi li se to negdje utaložilo, među onima koji ne prate što se događa. Jedino o čemu imaju ideje je da hoće lijepiti etikete i rušiti Vladu. Grbin je otišao u Našice i rekao da ja radim u Hrvatskoj ono što Vučić radi u Srbiji. Ja nemam ništa protiv njega i njegove supruge, ali dobiva naknadnu za odvojeni život, a ne zna gdje živi”, rekao je Plenković.

Još jednom se pohvalio mjerama.

“Mjere koje koštaju 21 milijardu ne zanimaju ljude. Mi smo im omogućili planiranje, plaće, ulaganje. Omogućili smo mjere koje su važnije od jedne afere za koju će netko odgovorati”, rekao je te dodao da bi ‘‘građanima te mjere bili važnije da ih mediji spominju u jednakoj mjeri kao aferu s Inom”. (jutarnji.hr)