Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Plenković: Oporba udruženo pjeva pjesmicu i želi srušiti Vladu

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je ponovio kako je važno da se rasvijetli afera s plinski biznisom u Ini te odbacio tvrdnje oporbe da je za aferu kriva Vlada i HDZ, rekavši da oporba “udruženo pjeva pjesmice” i u udruženoj operaciji pokušava srušiti Vladu.Plenković je nakon sastanka šireg Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke rekao da su razgovarali o zbivanjima vezanima uz Inu odnosno o nastavku aktivnosti državnoga odvjetništva i Uskoka tj. današnjim novim uhićenjima.

Bitno je da se vezano uz Inu sve rasvijetli, rekao je predsjednik HDZ-a dodavši da su na sastanku komentirali i izjave oporbe koja, kaže, “odmah, a priori, bez da znaju o čemu se radi, i dalje optužuju Vladu i HDZ.

– Ta afera ima imena i prezimena, ima ljude koji su uključeni, a što će sve kasnije pokazati proces to ćemo vidjeti, dodao je Plenković.

– Nama u interesu da se sve uistinu rasvijetli i da svi koji su počinili kaznena djela za to odgovaraju, a isto tako da se i promijeni korporativni način upravljanja koji je je jedan od bitnih elemenata da kompanija funkcionira što je moguće bolje i da se ovakve situacije osobito u kontekstu energetske krize izbjegavaju”, naglasio je.

O izvidima Uskoka i policije, rekao je, nema saznanja te je istaknuo da ta tijela “rade samostalno, neovisno”.

– Aktivnosti koje oni rade su tajne, gdje će to sve skupa dalje dovesti, zaista ne znam, ništa me ne iznenađuje, a ono što me interesira je da se borimo protiv korupcije, protiv kriminala i da oni koji su počinili neko kazneno djelo za to odgovaraju, poručio je premijer. (hrt)