Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tomašević: Reklame na ZET-ovim vozilima stvar su prošlosti; vraćamo plavu boju

Na redovnoj konferenciji za novinare zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovih zamjenika, Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, gradonačelnik je rekao kako će reklame na ZET-ovim vozilima uskoro biti stvar prošlosti, te da će se vratiti plava boja vozilima.

  • Kada smo preuzeli upravljanje gradom, zatekli smo niz nepovoljnih ugovora koji su omogućavali različitim privatnim poduzećima veliku korist, a minimalnu za Grad Zagreb. Jedan od takvih ugovora je i korištenje vozila za reklame. Nije mi jasno zašto je privatno poduzeće uzeto da bude posrednik između ZET-a i kompanije koje su se htjele reklamirati, zapitao se Tomašević.

Dodao je kako je firma koja radi tu uslugu ZET-u zetu godišnje plaćala 4 milijuna kuna, a Zagreb ZET-u kroz subvencije i razne druge dotacije plaća oko milijardu kuna.

  • Nećemo dopustiti da nam se grad pretvara u šoping centar i stoga smo pokrenuli reviziju tih ugovora, rekao je i dodao kako će vozila nadalje biti u standardnoj plavoj boji.

Naglasio je kako je gradskoj vlasti bitno da se uvede red u grad i da će vratiti grad građanima.

Gradonačelnik je podsjetio da je natječaj za Advent u tijeku te pozvao poduzetnike da se jave jer je rok pri kraju, do 15. listopada.

Gradonačelnik je najavio radove na Škorpikovoj ulici koji počinju u četvrtak i trajat će nešto manje od 3 tjedna.

Upitan o gradnji stadiona, kazao je kao mu je izjava glasnogovornika Vlade prva informacija, jer grad s Dinamom već godinu dana vodi pregovore.

  • Od grada se tražilo da osigura zemljište, a investitor je Dinamo. Mi radimo na tome, jer zemljište nije u potpunosti u vlasništvu grada, a ovo mi je prvi glas, kazao je i pozravio sva ulaganja RH u sportske infrastrukturne objekte te je podsjetio da dvorana Doma sportova nije obnovljena od potresa, te se nada i da će dio Vladinih ulaganja završiti i tamo, kao i u bazenu u Španskom o kojem se već godinama govori, rekao je Tomašević.

Zamnjenica gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je kako gradska poduzeća neće više raditi s vanjskim agencijama niti će angažirati vanjske agencijske radnike te će ta vrsta suradnje biti svedena na apsolutni minimun.

  • Prijašnja praksa je bila takva da se agencijski rad zloupotrebljavao i koristio za nešto što su stačlni oblici zapošljavanja, a koje ne pružaju radnicima adekvatnu zaštitu, podsjetila je.

Luka Korlaet predstavio je škole koje su obnovljene nakon potresa, ali i one koje se planiraju obnoviti tijekom 2023. godine..(hrt.hr)