Aktualno OG sada Ogulin

Odličan solo gitaristički recital “Crvena gitara”

Odličan solo gitaristički koncert pod nazivom Crvena gitara održao je mladi glazbenik Domagoj Mišković. Tema recitala “Crvena gitara” eksperimentalna je improvizacija “on-site” koja istražuje glazbene boje i senzacije ambijentalnog prostora i osjećaja, poput ceste kroz koju se prolazi, te evocira i sjećanja na barokno vrijeme kada je glazbenik bio izvođač, skladatelj i improvizator u svakom trenutku izvedbe.

“Istraživanje tonalnog spektruma je bila tiha sjena koja je imala ljekoviti efekt na mene i u radu sa učenicima gitare. Kakav je to spektrum? To su odnosi tonova i slušanje tonalne priče koju pletu između sebe samih. Instrument je predan u ruke i zvuk sluša i opisuje. Jedan tren se tonovi drže u suspenziji osjećaja dok u drugom nestanu u posve neočekivanoj boji. Notnog teksta nema i sama improvizacija na kraju izvedbe nestaje kao krug ocrtan na površini vode, kao trag galebovog leta.” – Domagoj Mišković

Solist Domagoj Mišković studirao je klasičnu gitaru, bacc i mag.art, u klasi virtuoza Eliota Fiska na Akademiji Mozarteum u Salzburgu od 2000. do 2007., nakon čega je sljedećih petnaest radio u privatnim i državnim glazbenim školama u Hrvatskoj i New Yorku. godine. Trenutno radi kao profesor gitare u glazbenoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu. U 2018. Domagoj počinje intenzivnije tragati za improvizacijom i ambijentalnim zvukovima stvarajući svojevrsni tonski kolaž traženja inspiriran francuskom školom čembala 18. Stoljeća, jazzom, filmskom glazbom i solo improvizacijama Keitha Jarreta.