Aktualno OG sada Ogulin

Rođendansko slavlje ogulinske Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana

Prije točno 103 godine, 13. listopada,  u našem gradu s radom je započela ogulinska Gimnazija i strukovna škola “Bernardina Frankopana”.

Cijeli tjedan u ogulinskoj Gimnaziji prolazi u svečanom tonu. Upravo na sam rođendan škole, u školskoj sportskoj dvorani, za učenike i djelatnike škole upriličen je prigodan program. Okupljenim kolegama i učenicima rođendansku čestitku uputio je ravnatelj Hrvoje Magdić. Ovo je ujedno bila i prilika da se osvrne na zapažane uspjehe i brojne rezultate koje je ova škola ostvarila na županijskim i državnim natjecanjima. Ravnatelj se s velikim ponosom prisjetio i brojnih projekata, a posebno onih koji nose europski predznak, a koje su profesori i učenici realizirali tijekom posljednjih godinu dana.

I ove godine, povodom obilježavanja Dana škole, nagrađeni su zaslužni djelatnici, takozvani jubilarci.

Tako su za 5 godina rada u školi nagrađeni voditeljica računovodstva Martina Zubčić, te nastavnici Zdenka Trbović Janjanin i Bojan Jovetić Grba.

Za 10 godina kontinuiranog rada nagrađeni su domar Igor Pauković, te nastavnice Ivana Brozović i Jasminka Turina Luketić, dok je priznanje za 20 godina rada pripalo nastavniku Mihaelu Muževiću.

Laureatima su simbolične poklone uručili ravnatelj Hrvoje Magdić i predsjednik Školskog odbora Darijo Škrtić. U nastavku svečanog programa, okupljeni su imali priliku uživati u predstavi “Faceljuga”, koju su izveli članovi Dramske skupine škole.

Inače, neposredno prije samog početka svečanog programa, u predvorju škole,  učenici, odnosno članovi vježbeničke tvrtke škole “Regočeve slastice d.o.o.” prezentirali su svoj novi i stari asortiman. Podsjećamo, tijekom prošle školske godine vježbenička tvrtka Regočeve slastice d.o.o. ,koju su predstavljale učenice 3.c razreda Lara Cindrić, Lara Šegan i Lana Vučić, sudjelovala je na Državnoj smotri vježbeničkih tvrtki u Varaždinu. Učenice su tada osvojile izvrsno 3. mjesto u kategoriji vizualni identitet, a njihova mentorica bila je profesorica Manuela Mihaljević Sabljak.

Rođendansko slavlje u školi nastavlja se i narednih dana. Sutra će  biti predstavljeno novo izdanje školskog lista Bernardin.

Proslava će okončati u subotu navečer, kada će u pučkom otvorenom učilištu Ogulin biti upriličen koncert Zbora mladih “Josip Kaplan”. Prema riječima ravnatelja Magdića, pozivnice za ovo događanje već su poslane na adrese svih relevantnih  čimbenika iz društvenog i političkog života našeg grada i županije.