Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Vatrena noć u ruskom Belgorodu, Putin nakon Astane priznao: ‘Saveznici su jako zabrinuti…‘

U trenucima dok ruska vojska skuplja poraze diljem Ukrajine, Vladimir Putin u Astani je rekao da svi potezi Moskve u Ukrajini bili – dobri.

  • Naravno, nije ugodno ovo što se danas događa. Ali sve bi se isto događalo i da nismo krenuli u ‘specijalnu vojnu operaciju‘, samo bi uvjeti za nas bili lošiji. Dakle, sve je OK – rekao je Putin nakon sastanka u Astani u petak.

Međutim, ruski predsjednik priznao je da su države bivšeg SSSR-a, tj. njegovi saveznici, jako zabrinuti. Također, rekao je da će proći mjeseci prije nego što se popravi oštećeni Kerčki most.
Tijekom noći u ruskom gradu Belgorodu ponovno je bilo vatreno. Iz grada nedaleko od ruske granice stižu snimke eksplozija u termoelektrani. Zapalila se i trafostanica, a veliki dijelovi grada su ostali bez struje, javljaju ruski dužnosnici.
Ovo nije prvi put da se Belgorod našao na udaru, ali za razliku od svih ranijih slučajeva kada su Ukrajinci uglavnom odgovarali šutnjom, sada su se oglasili. Kažu da su ruske rakete na putu prema Ukrajini sletjele na krivo mjesto. (jutarnji.hr)