Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Video koji je izazvao buru: ‘Ovo je goebbelsovština na djelu! Šteta da su zaboravili staviti i svog ministra‘

Javno priznajem da sam pod utjecajem Gogolja, Dostojevskog, Čehova i Harmsa – rekao je saborski zaustupnik Mosta

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić HDZ-ov video uradak u kojemu su montirani dijelovi njegovih govora u kojemu “priznaje” da je dijelom pod ruskim utjecajem, u drugom gdje tumači da je Rusija vodila defanzivnu politiku, doživio je kao konačni dokaz da je HDZ gotov.

Raspudiću su te optužbe smiješne:

– Javno priznajem da sam pod utjecajem Gogolja, Dostojevskog, Čehova i Harmsa, te opasne ruske četvorke. Plenković se neki dan na konferenciji znojio, što bi rekli u Hercegovini, k‘o krme pred klanje. Ova montaža pokazuje plitkoću HDZ-ovog jeftinog PR-a, kojim panično bacaju dimne bombe ne bi li pokušali prekriti sve svoje afere i kriminal, pumpaju priče oko Porfirija, Marko Milić jedan dan najavljuje gradnju Dinamova stadiona, a odmah sutra ga Ministarstvo demantira. Ako si protiv Plenkovića, ergo, onda si ruski igrač.

– Ovo je goebbelsovština na djelu! HDZ je izgleda otkrio manipulaciju montaže: malo izrežeš ovdje, dodaš tamo i povežeš izjave podrške Putinu s mojom mirovnom izjavom da nije dobro okretati oružje prema Rusiji. HDZ-u svatko tko je za mir je za Putina – to najviše govori o njima samima – komentira Katarina Peović (Radnička fronta) HDZ-ov video u kojemu je prokazana kao ruska špijunka.
Šteta je, kaže Peović, da nisu u video stavili i ministra vanjskih poslova Grlića Radmana dok nježno recitira ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu i poziva Putina samo par dana prije agresije da posjeti Hrvatsku.

– Montiranim videima HDZ baca dimne bombe i miče fokus s pravih pitanja tako da ih nitko ne pita za ono što rade – prikrivaju korupciju u INA-i, što su predali našu energetsku suverenost, što pristaju na međunarodne arbitraže, a upravo donose i još rigidniji Zakon o radu. HDZ pokušava spriječiti ljude da protiv njih izađu na ulice. Stoga molim HDZ da u idući klipić ubace i Marija Kapulicu koji je jako fotogeničan dok naopako držu ukrajinsku zastavu i s dva plaćena zaštita nasilno prekida prosvjede protiv HDZ-a. To bi im bio pravi promo-video – zaključit će Peović, a njezin kolega iz Kluba HSS-ovac Krešo Beljak kaže da je jako razočaran isječkom u kojemu se pojavljuje:

– Bilo je mojih tako dobrih govora, a oni stave ovo! Čast mi je što sam u društvu predsjednika Zorana Milanovića i kolege Raspudića, premda se s njim uglavnom ne slažem. (jutarnji.hr)