Aktualno OG sada Ogulin

Do petka, 28.listopada prijavite se na Natječaj za studentske stipendije Karlovačke županije

Nakon što je u rujnu objavljen Natječaj za dodjelu stipendija učenicima, Karlovačka županija raspisala je i Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima na području Karlovačke županije za akademsku godinu 2022./2023. Natječaj za studentske stipendije ostat će otvoren do petka, 28. listopada 2022. godine.

Sukladno Odluci o broju i visini stipendija Karlovačka županija dodjeljuje ukupno 50 stipendija za studente i to 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarnost zanimanja. Visina mjesečne stipendije iznosi 800,00 kuna/106,18 eura mjesečno. Fiksni tečaj konverzije je 1 euro = 7,53450 kuna. Prijave se podnose isključivo elektronskim putem. Svi detalji i informacije o samom natječaju objavljeni su na linku objavljenom na kraju teksta.

Deficitarna zanimanja za dodjelu studentima sukladno Odluci o utvrđivanju deficitarnih zanimanja su:

za stručni studij: građevinarstvo, informatika, strojarstvo, elektrotehnika,
za sveučilišni studij: medicina, informatika, građevinarstvo, strojarstvo, farmacija, logopedija, matematika, fizika, njemački jezik i književnost ili Germanistika, biologija, kemija, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, elektrotehnika i informacijska tehnologija, računarstvo i rehabilitacija.
Za dodjelu stipendije mogu se natjecati redovni studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Karlovačke županije, koji nisu stariji od 27 godina te koji se školuju na javnim državnim obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj.


Nakon formalne provjere dostavljenih prijava, Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima objavit će prijedlog liste prioriteta na oglasnoj ploči Karlovačke županije, Vraniczanyeva 4, Karlovac i na službenoj stranici Karlovačke županije u roku od 30 dana od dana završetka natječaja.

Natječaj za dodjelu stipendija studentima