Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Od zore novi napadi dronovima kamikazama, pogođen centar Kijeva, oglasili se Kličko i Zelenski

Devet udara dronovima od jutra u Kijevu, eksplozije i u Odesi
Od jutros u 6.35 zabilježeno je ukupno devet napada dronovima kamikazama u Kijevu, prenosi dopisnik Guardiana Daniel Boffey. Eksplozije odjekuju i Odesom, a prije toga su se oglasile sirene za uzbunu.

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko objavio je dijelove dronova kamikaza kojima je napadnut centar Kijeva.

Tajnik Gradskog vijeća Zaporižje Anatoli Kurtev izvijestio je da je bilo napada i na Zaporižju preko noći, ali da zasad nema izvješća o stradalima.

Veliki požar jutros u Dnjepru
Veliki požar izbio je u Dnipru, četvrtom po veličini gradu u Ukrajini, nakon jutrošnjeg napada na energetsko postrojenje, javlja Reuters pozivajući se na tvrdnje gradonačelnika Dnipra.

Novi napadi na Kijev, rakete pogodile željeznički kolodvor
Rano jutros, oko 6.30 sati čule su se dvije snažne eksplozije u Kijevu, a ubrzo je uslijedila i treća. Gradonačelnik Vitali Kličko potvrdio je putem Telegrama da su dvije eksplozije probudile stanovnike ukrajinske prijestolnice, i to u kvartu Ševčenkiv u centru grada.

Kličko je pozvao Kijevljane da ostanu u skloništima. Izvijestio je da je nekoliko stambenih zgrada oštećeno u jutrošnjem napadu na Kijev i da su na terenu već hitne službe.

  • Uslijed napada dronom, izbio je požar u jednoj zgradi, koja nije stambena. Pojedinosti o stradalima još se utvrđuju, rekao je Kličko.

Tri eksplozije su se začule u razdoblju od 6.35 do 6.58 sati po lokalnom vremenu. Sirene su označile zračnu uzbunu neposredno prije prve eksplozije.
Šef Ukrajinskih željeznica Aleksander Kamušin rekao je da su rakete pale u blizini željezničkog kolodvora u Kijevu.

Prema navodima Andrija Jermaka, šefa Ureda kabineta ukrajinskog predsjednika, Kijev je napadnut dronovima kamikazama.

Dopisnik britanskog Guardiana izvijestio je iz Kijeva da su izvedena tri napada iranskim dronovima kamikazama u blizini željezničke stanice, te je prikazao stanovnike u skloništu. (jutarnji.hr)