Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Rusi raketiraju energetska postrojenja, Ukrajina uzvratila: ‘Pogodili su nam željezničku stanicu!‘


Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je jutros tijekom svog redovnog dnevnog brifinga za novinare da Kremlj “nema informacija” o tome jesu li iranske bespilotne letjelice kamikaze korištene u velikim napadima na ukrajinske gradove ovog tjedna.

Čelnici u Ukrajini optužili su Rusiju za korištenje iranskih bespilotnih letjelica Šahed-136. Jučer je kijevski gradonačelnik rekao da je pet od 28 dronova izazvalo eksplozije u gradu pri čemu je poginulo pet osoba.

Kijev: U jutrošnjem napadu dvoje mrtvih
Kijevsko tužiteljstvo priopćilo je da su jutros u ruskim napadima na Kijev ubijene dvije osobe, prenosi Reuters.

Broj mrtvih u Kijevu narastao na pet
Broj poginulih u jučerašnjem napadu bespilotne letjelice kamikaze na središnju četvrt Kijeva popeo se na pet, prema posljednjim informacijama gradonačelnika Vitalija Klička.

U Telegramu je objavio kako je tijelo još jedne mrtve mještanke – starije žene – izvučeno iz ruševina. Kaže kako se nastavljaju operacije potrage i spašavanja na lokaciji gdje je jučer među mrtvima bio i mladi par koji je čekao dijete.

Uništeno 30 posto ukrajinskih elektrana
Zelenski je na Twitteru objavio da je “od 10. listopada uništeno 30% ukrajinskih elektrana, što je uzrokovalo masovne nestanke struje diljem zemlje”.

Opisujući ruske udare na opskrbu strujom kao “još jednu vrstu ruskih terorističkih napada”, Zelenski je rekao da “nema više prostora za pregovore s Putinovim režimom”.

Rusija je opetovano demantirala gađanje civilne infrastrukture. Neka područja Kijeva trenutno su bez struje i vode. (jutarnji.hr)