Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Uhićen Vinko Zulim, bivši načelnik i HDZ-ov saborski zastupnik

Uhićen je Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i dugogodišnji načelnik Općine Seget.
Zulima, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sumnjiče za znatnu štetu u općinskom proračunu, sporno je jelo i piće, odnosno troškovi reprezentacije, te putni troškovi.

Zulim je priveden u službene prostorije, a tijekom dana bi trebao biti ispitan u USKOK-u. Očekuje se da će USKOK tražiti i određivanje istražnog zatvora.

Zulim je član HDZ-a i jedan od najdugovječnijih načelnika u Republici Hrvatskoj, koji je Općinu Seget vodio od ranih devedesetih godina pa do 2021. godine, kad je otišao u Sabor.

Poznat je i po tome što je na troškove reprezentacije, odnosno na hranu i piće na trošak proračuna, 2018. godine potrošio 171.142,19 kuna. Dnevno je katkad trošio više tisuća kuna, a najveći iznos zabilježen je 13. ožujka 2018. kada je Zulim, prema službenim podacima Općine Seget, na reprezentaciju u restoranima potrošio 6.952 kune.

Zulim je Sabor napustio početkom ove godine, kad je svoj mandat odlučio aktivirati Luka Brčić, dugogodišnji zamjenik splitsko-dalmatinskog župana.

Zulim je Sabor napustio, a da se nikad nije javio za riječ. Nije čak ni tražio povredu Poslovnika niti se ikad javio za repliku. (N1)