Aktualno OG sada Ogulin

Gradonačelnik Ogulina u Slovenj Gradecu

Gradonačelnik Slovenj Gradeca Tilen Klugler, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović su se, u okviru inicijative „Poduzetništvo bez granica“, susreli u Slovenj Gradecu u Sloveniji kako bi dogovorili suradnju. Naime, postoji veliki potencijal u smislu zajedničkog korištenja sredstava iz EU fondova i razvoja poduzetništva spomenutih gradova.

Slovenj Gradec se nalazi blizu austrijske granice te ima vrlo razvijenu automobilsku i drvnu industriju, zbog čega postoji veliki potencijal za suradnju tvrtki iz Slovenj Gradeca i Ogulina.

Ovaj slovenski grad je u Sloveniji u vrhu po uspješnosti u povlačenju sredstava iz EU fondova. Trenutno traži partnere u Hrvatskoj s kojima bi zajednički aplicirao za EU sredstva namijenjena prekograničnoj suradnji.

Također postoji potencijal za suradnju Ogulina i Varaždinskih Toplica koje imaju razvijenu drvnu industriju i zdravstveni turizam.

Sa slovenske strane susret je organizirala i sponzorirala poduzetnica Irena Linasi Rogač, a s hrvatske strane Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku.

Susret je prošao u izrazito pozitivnom i konstruktivnom ozračju.

„Ovakve inicijative su uvijek dobrodošle i poželjne. U mom gradonačelničkom mandatu uvijek smo bili otvoreni za suradnju i stvaranje novih prijateljstava jer u svakom od njih leži prilika. I ovo je jedan takav korak. Siguran sam da će biti koristan za naše gradove koji će dobiti novi zamah rasta i razvoja.“ – izjavio je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović tijekom susreta u gradskoj vijećnici Slovenj Gradeca.

Gradonačelnik Tilen Klugler, s pravom ponosan na mnoge infrastrukturne projekte provedene sredstvima EU, pojasnio je kako je čak 60 posto sredstava proračuna njegova grada investicijske naravi, od čega velike koristi ima i realni sektor.

„Rado ćemo prezentirati svoje potencijale, u cilju suradnje i međusobnog razumijevanja, a radujemo se posjetu Hrvatskoj i učenju iz vaših iskustava.“ – istaknuo je.