Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljeni potencijali Plaščanske doline

Članovi ateljea Janja Gora organizirali su  kulturno-turističko-informativnu manifestaciju pod nazivom ‘Dolina bira’, kako bi javnosti predstavili  potencijale i projekte Plaščanske doline.

“Plaški, Plaščanska dolina i okolina mjesto su bogatog i značajnog povijesnog, kulturnog i prirodnog nasljeđa, a njihov je potencijala, još uvijek nedovoljno poznat i vrednovan. Kao umjetnički atelje aktivan u dolini od 2006. godine odlučili smo organizirati manifestaciju kojom bi pokrenuli pozitivne promijene u tom smjeru. Kroz niz predavanja i predstavljanja želimo širu javnost, a prije svega lokalnu zajednicu, informirati o potencijalima doline kao i mogućim smjernicama njihovog razvoja. Također, želja nam je na jednom mjestu okupiti sve inicijatore i nositelje zanimljivih projekata i sadržaja u dolini, kako bi se međusobno upoznali i ostvarili suradnju.” – poručili su  organizatori.

Program je započeo u prizemlju zgrade Općine Plaški,  izložbom Umjetnosti u Dolini, a nastavljen u Domu kulture u Plaškom, gdje je  Branko Šupica predstavio  Atelje Janja Gora. Leopoldina Dakić iz karlovačke Nature Vive govorila je o zaštiti i potencijalu Dretulje u sustavu Natura 2000. Bilo je riječi i o Podzemlju Doline, te Divovskim tragovima.

Skupu je nazočio i načelnik Općine Plaški Pero Damjanović.