Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Tučnjava Torcide i BBB-a! U obračunu koristili baklje i palice, ozlijeđeni leže na ulici

Zagrebačka policija je jutros spriječila još jedan dogovoreni obračun navijača u Novom Zagreb

U centru Zagreba došlo je do tučnjave pripadnika Torcide i Bad Blue Boysa. Kako se može vidjeti na snimkama s društvenih mreža, do obračuna je došlo u Ulici Izidora Kršnjavog.

Na snimci se vidi da su huligani u sukobu koristili bengalke i palice, a ozlijeđeni huligani leže na ulici.

Podsjetimo, Hajduk danas gostuje kod Lokomotive, a utakmica se igra na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.
Iz PU zagrebačke su potvrdili Jutarnjem da imaju dojave o neredima na ulici i da je postupanje u tijeku.

 

 


 


– Ma to nisu navijači. To su huligani. I tako je nebitno koga bodre na stadionu kad su na ulici šljam. Od dima koji mi je ušao u lokal, ništa nisam vidio odmah. Znam da je utakmica, jer policija patrolira već satima i može ih se vidjeti na svakih 10 metara svugdje. Nastao je opći metež. Netko je galamio: ‘Stoko, smradovi, vidjet ćete vi svoje‘. Hrpa maskiranih muškaraca je hodala ulicom. Djelovali su unezvjereno s tim palicama, išli lijevo desno i skrenuli su iza mog lokala dalje. Nisam se usudio van, a ni nakon minute eto policija trči po ulici – rekao je za Jutarnji vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.
Iz PU zagrebačke kažu da su jutros već oko 10 sati dobili dojavu iz novozagrebačkog Sigeta od građana o okupljanju osoba u Parku mladenaca te da su isti bili maskirani i s bejzbolskim palicama.
– Po dojavi, policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima. Utvrđen je identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati – kažu iz policije.

 

Inače, na desetke policijskih marica je već od 13 sati “okupiralo” širu zonu stadiona u Kranjčevićevoj. Neke od ulica su zatvorili za promet vozilima ne želeći ništa prepustiti slučaju. No, ipak je do prvih nereda već došlo.

Inače, PU zagrebačka je najavila da se u sklopu osiguranja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice provesti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.