Aktualno OG sada Ogulin

Još sutra pretežno sunčano, a onda stiže osjetno zahlađenje uz pljuskove i kišu

S obzirom na vremenske prognoze mogli bi reći, što smo uživali u lijepom vremenu – uživali, jer dolazi promjena. Već sutra, iako  pretežno sunčano, stiže nam naoblaka. Ujutro i dio prijepodneva u nizinama unutrašnjosti mjestimice magla i niski oblaci, a kratkotrajna magla moguća je i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana. Navečer i u noći porast naoblake sa zapada. Vjetar slab, povremeno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 5 do 11, na Jadranu između 13 i 18, a najviša dnevna uglavnom od 21 do 26 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i viša, a u područjima s dugotrajnijom maglom niža.

Nastavak tjedna donosi nestabilnije prilike, uslijed dotoka hladnijeg i vlažnijeg zraka. Već u srijedu, na Dušni dan, treba računati na mogućnost lokalno malo kiše, prije svega na zapadu zemlje u noćnim i jutarnjim satima, i onda ponovno navečer.

Nestabilan će biti i četvrtak, osobito na sjevernom Jadranu, uz čestu kišu i pljuskove, prema kraju dana lokalno i obilnije.

U petak diljem zemlje jače naoblačenje, s kišom i pljuskovima, loklano obilnijim.