Aktualno Sport

Ponovno propuštena pobjeda u posljednjim trenucima

2.HRL zapad, 5.kolo (29.10.2022.)
TRSAT – OGULIN 26:26 (11:14)
Rukometaši Ogulina nastavljaju s rasprodajom bodova, u 5.kolu 2. Hrvatske lige zapad, igrali su u Rijeci protiv Trsata neriješeno 26:26, iako su opet imali sigurnu pobjedu u rukama.
Nakon izjednačenih petnaestak minuta, poveli su 10:6 i na odmor otišli s +3 (14:11). Gotovo cijelo drugo poluvrijeme proveli su u vodstvu, a Riječani su u 54. minuti uspjeli poravnati na 22:22. Odgovorili su na to Ogulinci s dva pogotka, ponovo otišli na +2 i minutu prije kraja imali 26:24. Potom je Filip Cipek je zaradio isključenje, domaći su 30 sekundi prije kraja smanjili, a naši rukometaši imali su napad za potvrdu pobjede. Međutim, dosuđen im je pasivni napad, nisu odmah ostavili loptu pa su suci dosudili sedmerac za Riječane. Došlo je u tom trenutku i do tučnjave na terenu – Gaši je dobio crveni karton, a Francetić, zajedno s domaćim Polićem, crveni i plavi. Kad se situacija smirila, domaći su realizirali sedmerac u posljednjoj sekundi utakmice za konačnih 26:26.
Najbolji kod Ogulina bio je opet najmlađi, Filip Cipek s 8 golova, Andrija Gaši je dao 5, Luka Turković, Antonio Drašković i Noa Filipović po 4, Kristijan Matijašić 1 igrali su još Karlo Francetić, Filip Francetić, Denis Stipetić, Marin Cindrić, Toni PuškarićEdi Vučić i Alen Stipetić, te vratar Josip Vučić.
Nakon 5 kola rukometaši Ogulina su na predposljednjem 9.mjestu sa 2 boda, a u 6.kolu iduće subote ugostit će u derbiju začelja Senj, koji ima samo bod više. (D.P.)