Aktualno OG sada Ogulin

U smjeru dobrih odnosa: Pero Damjanović u Velikoj Kladuši

Općina Velika Kladuša je kroz protekli period ostvarila brojne rezultate u vidu uspješno finaliziranih projekata, prvenstveno zahvaljujući saradnji sa općinama koje su van granica BIH, piše Radio Velika Kladuša.

Ovu pozitivnu praksu potrebno je primjenjivati i u budućnosti ukoliko se želi ići ka novim kapitalnim projektima, ulaganjima i unapređenju lokalne zajednice, mišljenja je Kabinet Općinskog načelnika.

S tim u vezi, Općinski načelnik Fikret Abdić  bio je domaćin delegaciji iz Općine Plaški,  a tema susreta bila je razmjena iskustva koje se steklo realizacijom projekta „Kesten“ čija je vrijednost prelazila jedan milijun KM.

Općinski načelnik Pero Damjanović  je istaknuo da je suradnja sa općinama Republike Hrvatske izuzetno važna za Veliku Kladušu, s obzirom da se radi o zemlji koja je članica Europske unije, što ostavlja mogućnost za povlačenje brojnih sredstava koja osiguravaju financijsku podršku pri realizaciji krucijalnih projekata. Govora je bilo i o načinu organizacije Službe za Civilnu zaštitu, s obzirom da općina Plaški ima jako dobro razvijen model funkcioniranja dobrovoljnih vatrogasnih društava, a što je tendencija i Općine Velika Kladuša.