Aktualno OG sada Ogulin

Prezentacija prijava stipendija putem SOM sustava

U petak, 4. studenog, s početkom u 18:00 sati, u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, održat će se prezentacija prijava zahtjeva za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Ogulina
za školsku/akademsku godinu 2022./2023. putem SOM sustava.

Grad Ogulin svake godine dodjeljuje stipendije učenicima i studentima pa će tako učiniti i ove godine. Natječaj za dodjelu stipendija će biti otvoren u ponedjeljak, 7. studenog 2022. godine.

Za učenike će se dodijeliti ukupno 20 stipendija u iznosu od 700 kuna mjesečno za redovnu školsku godinu od 01. rujna 2022. godine do 30. lipnja 2023. godine, a za studente će biti dodijeljeno 30 stipendija u iznosu od 1.000 kuna mjesečno za redovnu akademsku godinu, od 01. listopada 2022. godine do 31. srpnja 2023. godine.

Učenici i studenti će se moći prijaviti u više kategorija i to za stipendije za darovite učenike i studente, za STEM područja, deficitarna zanimanja i stipendije po osnovi slabijeg socijalnog stanja.

Ove godine, po prvi puta, zahtjevi za dodjelu stipendija podnose se isključivo elektroničkim putem, putem aplikacije SOM natječaji, poveznicom i uputom koja će biti  dostupna na službenoj web stranici Grada Ogulina i to Povjerenstvu za stipendiranje učenika i studenata u roku od 15 dana od dana objave, odnosno do 22. studenog 2022. godine.

Kao što su prošle godine održane prezentacije za poljoprivrednike i poduzetnike, koji su također zahtjeve za potpore predavali putem SOM sustava, tako će ovaj petak biti održana prezentacija za učenike i studente u terminu navedenom na početku teksta. Na prezentaciji će nazočni moći postavljati pitanja vezano za postupak prijave i za natječajnu dokumentaciju.

Kad natječaj bude objavljen kandidati će svoje upite moći dostavljati isključivo elektroničkim putem na adresu [email protected].