Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Malenica i Milina razgovarali s glavnom europskom tužiteljicom

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica primio je u četvrtak glavnu europsku tužiteljicu Lauru Codruta Kövesi koja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave. Kövesi se sastala i s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

Ministar i glavna europska tužiteljica razgovarali su o radu delegiranih tužitelja u Hrvatskoj, unaprjeđenju radnih uvjeta kroz infrastrukturne investicije i zapošljavanje administrativnog osoblja, jačanju međunarodne suradnje u postupcima iz nadležnosti Ureda europskog tužitelja te budućim izmjenama kazneno procesnog zakonodavstva.

Malenica je naglasio da je Hrvatska od početaka formiranja Ureda europskog javnog tužitelja pružila snažnu podršku nastojanjima EU da se učinkovitije bori s kaznenim djelima koja štete financijskim interesima Unije. Istaknuo je da je Hrvatska među prvim članicama Unije koja je stvorila preduvjete za početak rada Ureda europskog javnog tužitelja i delegiranih tužitelja u Hrvatskoj i omogućila kvalitetnu razmjenu podataka.

Glavna europska tužiteljica pozdravila je napore hrvatskih tijela u unaprjeđenju rada ureda i zahvalila na dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji, navodi se u priopćenju. (HRT/V.G./Hina)