Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Snimka koja se munjevito širi: ‘Ako u utorak pobijedimo, niti jedan peni više neće otići u Ukrajinu!‘

‘Naša zemlja je na prvom mjestu. Oni (demokrati) ne brinu o granici i našim ljudima‘, kazala je krajnje desna zastupnica

Republikanska zastupnica Marjorie Taylor Greene obećala je da ‘niti jedan peni neće više otići u Ukrajinu‘ ako republikanci u utorak preuzmu kontrolu nad Kongresom, piše The Hill.

‘Jedina granica o kojoj brinu je ona ukrajinska, a ne amrička južna granica‘, kazala je Green za demokrate tijekom mitinga podrške Donaldu Trumpu u Sioux Cityju u Iowi.

‘Pod republikancima niti jedan peni više neće otići u Ukrajinu. Naša zemlja je na prvom mjestu. Oni (demokrati) ne brinu o granici i našim ljudima.‘

Vođa oporbe Kevin McCarthy na sličan je način sugerirao da će se značajno smanjiti pomoć Ukrajini ako republikanci preuzmu Kongres, iako on nije nagovijestio da bi pomoć baš posve presahnula.
‘Ukrajina je važna, ali to nije jedina stvar i ne može dobiti bjanko ček‘, rekao je McCarthy za Punchbowl News u listopadu.
Njegovi komentari su izazvali snažnu reakciju demokrata, kao i nekih njegovih kolega republikanaca. Čini se da je McCarthy u sukobu s čelnikom manjine u Senatu Mitchom McConnellom, koji i dalje snažno zastupa podršku republikanaca Ukrajini. (S.N. jutarnji.hr)