Aktualno Sport

Rukomet – pobjeda i poraz mlađih kadeta

1.Hrvatska rukometna liga mlađih kadeta (U15)

RK Ogulin-RK Čavle 13:12

Crikvenica-Mornar-Ogulin 19:17

U Čavlima je u nedjelju,6.studenog 2022.godine odigrano 3.kolo 1.Hrvatske rukometne lige zapad za mlađe kadete. Snage su odmjerile ekipe Čavli, Senja, Mornar-Crikvenice i Ogulina.

Naši mladi rukometaši izašli su na teren prvi odmjeravajući snage s  domaćinima. Utakmica je većim dijelom protekla u čvrstoj obrani u kojoj niti jedna momčad nije stvarala osjetnu prednost. Igrala se utakmica (gol za gol) ,u kojoj su ipak deblji kraj izvukli naši rukometaši pobijedivši 13:12. Nije to bila utakmica koja je obilovala lijepim potezima jer nije bilo opuštenosti i lagane ruke koja je zaštitni znak ove mlade momčadi. U konačnici se piše pobjeda protiv ekipe koja je trenutno u gornjem dijelu tablice, pa je samim time snažnija.

U drugoj utakmici našim rukometašima suprotstavila se je drugoplasirana momčad lige, Mornar-Crikvenica. Nisu je mladi ogulinski rukometaši dobro otvorili. Zakazali su u segmentu napada i obrane što je protivniku omogućilo lakšu prednost od nekoliko pogodaka u prvom dijelu utakmice. U drugom dijelu rukometaši Ogulina se bude i smanjuju zaostatak. U zadnjim minutama susreta ukazala se je prilika za preokret, ali nekoliko nesmotrenih grešaka presudilo je pobjednika. Naši rukometaši izgubili su susret 17:19, i propustili priliku za iznenađenje kola.

U oba susreta golove su postigli: Vito Srdarev 12, Erik Bertović 7, David Domitrović 3, Patrik Francetić 2,Ivano Jelić 2, Marko Stipetić 2 i Dominik Đurđević 2.U ekipi su još igrali: Jakov Matasić, Rudi Vuković, Dino Jelić, Dorian Salopek, Gabrijel Salopek, Toni Stipetić uz golmansku potporu Miloša Ivoševića, Ante Bašića i Lea Krznarića.

Naredno kolo naši mladi rukometaši igraju za dva tjedna u Ogulinu protiv Poreča i Umaga.