Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović: Uvijek smo svi zajedno u koloni, osim kad HDZ radi nered

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj prisezi 36. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Odbacio je nagađanja o mogućima dvjema Kolonama sjećanja u Vukovaru 18. studenoga, uzvrativši na pitanja novinara o tome konstatacijom kako “netko očito želi konflikt”, ali da to nisu ni on, ni premijer Andrej Plenković.Na pitanje hoće li u Vukovaru biti svi u istoj koloni, predsjednik je odgovorio da su uvijek svi u jednoj koloni.

– Uvijek smo svi zajedno, osim kad je HDZ u opoziciji i kada rade nered i divljaju. To je bilo zadnje 2013. i 2014. godine. Prošle godine je bila jedna kolona. Godine 2020. sam bio na Ovčari radi epidemioloških mjera, a ne radi premijera. Je li netko nagovijestio 2-3 kolone, upitao je.

– Ja ću 17. doći u Vukovar na otkrivanje spomenika Kati Šoljić, i tada ću položiti vijence tamo gdje ih svaki pristojan čovjek treba položiti, a 18. ću konačno otići u Škabrnju u kojoj nisam bio od 2007., dodao je Milanović. Cijeli članak donosi hrt.hr